e hënë, 10 shtator 2007

Buildings Uploaded for September 10, 2007

Here are the latest pictures uploaded to the Cities in Development in the Google Earth Warehouse since my last post.

Wuppertal / Germany

Heizkraftwerk Wuppertal Elberfeld


Schwebebahn Wuppertal

Description
Wuppertaler Schwebebahn V0.5 Vorabversion...befindet sich noch im Aufbau, in Kürze erscheint eine vollständige Version. @Werkstatt: Danke für den Hinweis, ich habe mit den dürftigen Infos und Bildern die im Netz zu finden sind das Modell erstellt, über technische Details, die mein Modell verbessern wäre ich sehr dankbar. Mein Ziel ist es, ein maßstabsgerechtes Modell zu erstellen. Suche noch Leute die mich unterstützen die Schwebebahn mit allen Bahnhöfen und Schienenverlauf vollständig und maßstabsgerecht nachzubilden.

Geburtshaus Friedrich Engels

Description
Geburtshaus Friedrich Engels, erbaut 1775. Heute Wuppertals Historischem Zentrum und Museum für Frühindustrialisierung. Weitere Infos unter: http://www.historisches-zentrum-wuppertal.de/engels.html
http://www.3d-object.de.vu/

Groningen, The Netherlands

Informatie Beheer Groep (alle 4)

Description
De Informatie Beheer Groep (ook wel afgekort tot IB-Groep) is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid, dat in opdracht van de minister van Onderwijs een aantal onderwijswetten en -regelingen op het gebied van financiering en informatiebeheer uitvoert. De IB-Groep, gevestigd in Groningen, is op 1 januari 1994 ontstaan bij de verzelfstandiging van de Informatiseringsbank. Studenten moeten bij de IB-Groep aangeven waar en wat ze willen gaan studeren. Bovendien vragen ze hun studiefinanciering hier aan. De IB-Groep voert momenteel (op hoofdlijnen) de volgende onderwijswetten en -regelingen uit: - het uitkeren van studiefinanciering (inclusief OV-studentenkaart) en tegemoetkomingen in de schoolkosten - het innen van lesgelden en studieschulden - het beheren van diverse onderwijsgerelateerde basisregistraties - het verzorgen van het proces van aanmelding, selectie en plaatsing hoger onderwijs (Zoals numerus fixus en decentrale selectie) - het waarderen van diploma's - het organiseren van staats- en schoolexamens - het beheren en gebruiken van het basisregister onderwijsnummer - het uitvoeren van een aantal taken van de Wet Inburgering. (zoals het toekennen en innen van leningen en het afnemen van het centrale deel van het inburgeringsexamen)
http://www.bequality.nl

mediaCT Groningen


Cityhall Groningen

Description
Het stadhuis van Groningen staat aan de Grote Markt in Groningen. Het werd ontworpen door architect Jacob Otten Husly en is gebouwd in de neoclassicistische bouwstijl. Tegenwoordig word het gebouw nog steeds als stadhuis gebruikt. In het Stadhuis werken de Burgemeester, de wethouders en hun secretaresses. Op de bovenste verdieping hebben alle fracties van de gemeenteraad een eigen kamer. Er zijn twee raadzalen in het Stadhuis: de oude en de nieuwe raadzaal. De gemeenteraad vergadert elke week in de nieuwe raadzaal. In de oude raadzaal vergaderen de raadscommissies en vindt elke week de persconferentie van B&W plaats. Ook huwelijken en ontvangsten van bijvoorbeeld landelijke politici of ambassadeurs zijn in het Stadhuis.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stadhuis_(Groningen)

Martinitower / Martinichurch

Description
De Martinitoren, gelegen aan de Grote Markt, is de bekendste en hoogste toren van de stad Groningen. De toren behoort bij de Martinikerk. De inwoners van Groningen hebben hun toren de naam d' Olle Grieze gegeven, Gronings voor de oude grijze (toren).
http://nl.wikipedia.org/wiki/Martinitoren

Station Groningen

Description
modelling: Floris de Jonge (www.florisdejonge.nl) Station Groningen (door stadjers Hoofdstation genoemd) is het belangrijkste spoorwegstation in de stad Groningen. Na de slechting van de vestingwallen werd het mogelijk om een nieuw representatief gebouw te realiseren. Het Hoofdstation van Groningen behoort tot de fraaiste stationsgebouwen van Nederland. Het is een ontwerp van Isaac Gosschalk en was in 1896 gereed. De westelijke helft van het stationsplein heeft een multifunctionele bestemming gekregen: het hypermoderne Stadsbalkon. Dit bestaat uit twee delen. Het bovenste deel is een groot plein waarover van de Stationsweg naar het station gelopen kan worden. Dit in hoogte golvende plein vormt het dak van de fietsenstalling in het onderste deel. In de jaren zestig werd de stationshal gemoderniseerd, waarbij er een verlaagd plafond werd aangebracht. In 1999 werd het gebouw gerestaureerd. De stationshal werd daarbij teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. (wikipedia 01-09-2007)
http://www.florisdejonge.nl

Hanzetoren


De Korenbeurs

Description
De Korenbeurs van Groningen is een gebouw aan de westzijde van de Vismarkt. De beurs, met zijn opvallende neoclassicistische gevel, werd tussen 1862 en 1865 gebouwd, als vervanging van twee kleinere beursgebouwen. De eerste Korenbeurs, werd gebouwd in 1774. In Groningen maakte de graanteelt in die periode een grote bloeitijd door. Het houten gebouw voldeed daarom al vrij snel niet meer. In 1826 werd het daarom al vervangen door een stenen gebouw. Vanaf halverwege de negentiende eeuw begon de handel weer toe te nemen. Het gebouw werd snel te klein, waarop de handel zich deels verplaatste naar het nabijgelegen café, tegenwoordig Huis de Beurs. Dat werd toch als minder gewenst beschouwd, waarop uiteindelijk de opdracht voor een nieuw beursgebouw werd verleend. Het gebouw is voor zijn tijd, modern van opbouw, gelet op de gietijzeren constructie en de toepassing van veel glas. Het glas was nodig om veel daglicht te hebben, belangrijk voor het keuren van het graan. De handelaren, namen monsters van hun aanbod mee. Zij moesten lid zijn van de "Vereeniging de Korenbeurs" . Aan de zijde van de Vismarkt bevindt zich het imposante voorgebouw. Op het dak staan de figuren van Neptunus (zeevaart), Ceres (landbouw) en Mercurius (handel). Achter de voorgevel bevindt zich de werkelijke markthal, een grote open ruimte met tafels voor de meegenomen monsters, waar in het verleden de handelaren hun handel konden afwikkelen. Het bestuur had vergaderruimten aan de voorzijde van het gebouw.

BE Quality Hoofdkantoor


Sevilla, Andalucia, Spain

Pabellón de Checoeslovaquia


London, England

30 South Colonnade, London

Description
30 South Colonnade stands at 62m tall with 13 floors and 27,359 sq m of floorspace. It was Built in 1991 and designed by Kohn Pedersen Fox.

20 Cabot Square, London

Description
20 Cabot Square stands at 65m tall, with 13 floors and 51, 876 sq m of floorspace. Built in 1991 and designed by Kohn Pedersen Fox. A footbridge from the second floor connects the building to 25 cabot square.

Amsterdam, the Netherlands

Havengebouw


Kantoor de Oliphant


World Fashion Centre Toren 1


World Fashion Centre Toren 2


World Fashion Centre Toren 3


Adelaide, South Australia

Commonwealth Law Courts (Adelaide)

Description
Police Headquarters formerly occupied this site. - This building contains 3 courts for the Federal Magistrate's Court, 9 courts for the Federal Court, 10 courts for the Family Court and 20 judge's chambers. - The eucalyptus green colour on the façade was chosen to pay homage to Colonel Light's garden city plan, as well as the native eucalypt and dry grass vegetation that is common on the Adelaide Plains. - The sienna and ochre colours on the façade were chosen to represent the colours of the Adelaide Plains and the arid hinterland. - The slight recess of the metal panels behind the glass provides an impression of depth in the building's glass curtain that changes with the movement of the sun throughout the day. - The tapered ellipse structure will house the ceremonial courts. - The tapered ellipse structure, known as 'the Opal', is clad in pre-weathered copper. - The axis of 'the Opal' runs in a line to the exact position of a traditional Aboriginal meeting point in Victoria Square. - This building was officially opened by the Prime Minister of Australia, John Howard, on February 3, 2006. - The building was awarded a Commendation in the 'New Buildings' category by the Royal Australian Institute of Architects (SA Chapter) award ceremony in 2006.
http://www.sensational-adelaide.com


Air Apartments (Adelaide)

Description
15 level 55m Tall, this apartment building completed in 2004, was a redevelopment of the old ETSA Utilities building with the primary goal of turning the tired building into luxury apartments.
http://www.sensational-adelaide.com


Shanghai, China

The Customs House (No.13, The Bund)

Description
The Customs House (No. 13, The Bund), was built in 1927 on the site of an earlier, traditional Chinese-style customs house. The clock and bell was built in England and in imitation of Big Ben.

Three On The Bund (外滩三号)


Astana, Kazakhstan

Astana - building A001


Astana - building A002


Astana - building A005


Astana - building A006


Astana - building A017


Astana - building A018


Astana - building A019


Astana - building A022A


Astana - building A022B


Astana - building A022C


Astana - building A022D


Astana - building A023


Astana -building A028C


Astana - building A028D


Astana - building B012


Astana - building B01


Astana - building B014


Astana - building B015


Astana - building B016


Astana - building B017


Astana - building B018


Osaka, Japan

Goog Hill Building


Toronto, Ontario, Canada

Hillsborough Court


The Hudson

Description
The Hudson is a high-rise residential development located at Spadina Ave. and King Street West in downtown Toronto. Designed by Diamond & Schmitt and developed by Great Gulf Homes
http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=hudson-toronto-canada

Nuk ka komente: